Wasserschloss Unterwittelsbach – Sisi-Schloss

Wasserschloss Unterwittelsbach staat tegenwoordig beter bekend onder de naam Sisi-Schloss. Dit slot, aan alle kanten omgeven door water, was ooit een jachtslot van hertog Maximilian in Beieren. Bij het slot hoort ook een kapel met de fraaie naam Kapelle Sankt Ulrich, Afra und Jungfrau Maria.

Hertog Max kocht het slot in 1838. Hij gebruikte dit slot als jachtslot en om zijn vrije tijd aldaar op andere manieren in te vullen. Of zijn dochter hertogin/keizerin Elisabeth er ooit geweest is, is niet duidelijk. Op deze pagina van de site van Sisi-Schloss Aichach staat een afbeelding van het slot. Het gaat om een gekleurde gravure in 1841 gemaakt door Alois Flad. In het bootje zit hertog Maximilian in Beieren. In de deur staat hertogin Ludovika met de driejarige hertogin Elisabeth. Op de eerste verdieping staat hertog Ludwig Wilhelm voor het raam en op de derde verdieping staat hertogin Helene in het raam.

Het slot bleef tot 1955 in familiebezit. Daarna wisselde het slot een aantal maal van eigenaar. In 1999 verwierf de stad Aichach het slot. Na grondige restauraties werd en wordt het slot voor meerdere doeleinden gebruikt. In het slot is een museum gevestigd. Het museum is in de winter gesloten tenzij er evenementen zijn.

Bronnen:

Sisi-Schloss, geraadpleegd op 12 maart 2023 van https://sisischloss.bayern/.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: